Petrović: Opominjao sam igrače da neće biti lako

Trener Željezničara

Petrović: Opominjao sam igrače da neće biti lako

E. Škorić

Nogometaši Željezničara danas su s 1:0 pobijedili Čelik u 18. kolu Premijer lige BiH.

"Opominjao sam moje igrače da neće biti lako.  Vidi se rukopis trenera Jusufbegovića koji igra odličnu defanzivcu. To se vidjelo i protiv Širokog. Sigurno da ova ekipa nema veze s onom prije dolaska trenera Jusufbegovića. Mislim da smo imali strahovito sporu tranziciju lopte s jedne na drugu stranu. Igralo se čitavo drugo poluvrijeme viktorije. Protivnik se pokušavao spasiti, ali to je bilo normalno, obzirom da su imali igrača manje. Sretan sam što smo upisali četir vezane pobjede, da smo se oprostili pobjedom i da smo nakon jedne sjajne pobjede nad Zrinjskim uspjeli dobiti utakmicu i da ostajemo na mjestu koje nam daje nade u svim pravcima. Ova pobjeda mi je jako slatka, iako je 1:0", rekao je Petrović, dodavši:

"Dali smo dovoljno hrane našoj vjernoj publici da do početka drugog dijela sezone maštaju".

"Na transfer listi se nalaze dvojica igrača, s njima je sve dogovoreno, a to su Lazić i Šećerović. Mi sigurno vodimo razgovore s potencijalnim kandidatima koji trebaju da nas pojačaju. Doći će maksimalno tri do četiri igrača. S Markovićem i Križmanom je dogovorena saradnja", istakao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi igrači će dobiti iplanove za daljni rad. Prvih 10 dana zabranjena je bilo kakva sportska aktivnost, a nakon tih 10 dana počinje ciklus dva dana trening, jedan dan pauza. Planirano je 20 dana bazičnih priprema, a pitanje je vremena koliko možemo trenirati u Sarajevu. Od 31. januara do 12. februara nalazimo se u Antaliju. Po povratku iz Turske imamo dvije nedjelje da dođemo na ovaj nivo, a 18. je planirana generalka na plastičnoj travni u Etno selu i da dovedemo protivnika iz Srbije", zaključio je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi