Petrović: Pokušat ćemo ostati neporaženi

Radnik dočekuje Željezničar

Petrović: Pokušat ćemo ostati neporaženi

Slavko Petrović nije mnogo optimističan pred sutrašnju utakmicu protiv sarajevskog Željezničara. 

Radnik će u okviru 17. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti Željezničar na domaćem terenu, a u ovoj utakmici trener Slavko Petrović neće moći računati na veći broj igrača i za njegov tim bi sve osim poraza bilo ravno uspjehu. 

"Mi se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji, faktički smo na izdisaju. Osam igrača neće moći igrati protiv Željezničara i to nam je najveći problem u ovom trenutku, ali pokušat ćemo ostati neporaženi. To nam je cilj", kazao je Slavko Petrović u razgovoru za SportSport.ba. 

Trener premijerligaša iz Bijeljine dodaje da je loš teren prednost za njegove izabranike u utakmici protiv Željezničara.

"Moram reći da su moji momci spremni i loš teren nam neće predstavljati problem. To je za nas prednost. Ipak, opet je ljepše igrati na terenu koji nije natopljen vodom, ali to se ne može promijeniti. Jedino da se postave grijači na terenima, mada su to velike investicije. Klubovi nemaju novac za osnovne stvari i to će biti interesantno tek u budućnosti."

Atmosfera u Radniku je, prema riječima Petrovića, na visokom nivou. 

"Gdje je uspjeh, tu je i atmosfera dobra. Olakšavajuća okolnost za nas je što igrači daju svoj maksimum na terenu, tako da ne sumnjam da će oni koji dobiju priliku protiv Željezničara znati iskoristiti svoje minute", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica između Radnika i Željezničara počinje u 13:00 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti