Petrović: Sloboda je morala imati više bodova

Novi trener Slobode za SportSport.ba

Petrović: Sloboda je morala imati više bodova

Piše: V. Vukmirović
Sloboda je večeras imenovala novog trenera, a nasljednik Vlade Jagodića na klupi će biti Slavko Petrović.

Iako Petrović još nije zvanično potpisao ugovor, dogovor je postignut i iskusni srbijanski stručnjak će već od sutra biti na novom poslu.

"Sve je dogovoreno. Sutra (utorak) je press konferencija u 12 sati na kojoj ću biti predstavljen, a ugovor će biti potpisan do kraja sezone, uz određene uslove. Ako se oni ostvare, produžit ću ugovor na još jednu godinu. Znam gdje dolazim i svjestan sam šta se od mene očekuje", rekao je Petrović za SportSport.ba.

"Poznajem čitavu ligu, pa tako i ekipu Slobode. Mislim da je Sloboda morala imati više bodova i da se može napraviti pomak. Često me proglašavaju ludim pošto preuzimam ekipe koje su u velikom padu, ali ako sam mogao sa Radnikom i Željom napraviti dobre rezultate, zašto ne bih mogao i sa Slobodom?", dodao je novi trener Slobode.

Slavko Petrović Slobodu preuzima u trenutku kada ovaj tim zauzima tek desetu poziciju na tabeli i nema sumnje da ga na Tušnju čeka mnogo posla, a na klupi crveno-crnih će debitovati za vikend na gostujućoj utakmici protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 


Premijer liga BiH