Petrović: Spremni smo za Rudar

Trener Radnika pred meč protiv otpisanog Rudara

Petrović: Spremni smo za Rudar

M. Jakovljević

Radnik sutra na Gradskom stadionu dočekuje već otpisani Rudar iz Prijedora.

Trener Radnika Slavko Petrović ne može računati na povrijeđene Ostojića, Srećkovića, Mašića i Jankovića, a Mladen Žižović već odavno nije u timu.

"Povrede nam znatno utiču na širinu igračkog kadra i mogućnost rotacije a one su posljedica velikog napora izazvanog ritma utakmica srijeda-subota. Mi smo u toku sezone ovog proljeća odigrali 8 utakmica više od većine premijerligaša zbog učešća u kupu RS i BiH, što mora ostaviti trag na zdravstveni bilten. Veći problem nam predstavlja nemogućnost održavanja treninga tokom sedmice, jer se trenažni proces sveo na oporavak igrača za narednu utakmicu.

Poslije duže vremena smo imali sedmicu za trening bez takmičarskih obaveza. Tim je spreman za Rudar. Očekujem otvorenu utakmicu i kvalitetnu fudbalsku predstavu", kaže trener Slavko Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz kluba još i novost da je Radnik dobio licencu za takmičenje za sezonu 2016/17 čime je ispunjen administrativni uslov za nastup u Evropi. Izvršena je i proba novopostavljenog semafora za sutrašnji susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi