Petrović: Trojicu igrača Slobode sam želio vidjeti u Želji

Novi trener Slobode otkrio

Petrović: Trojicu igrača Slobode sam želio vidjeti u Želji

Srbijanski trener Slavko Petrović ove sedmice je zvanično preuzeo kormilo FK Sloboda. 

Nakon što se prije dva mjeseca rastao sa Željezničarom, 59-godišnji Petrović se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu i prihvatiti poziv Slobode koja je u dosad odigranih sedam prvenstvenih kola osvojila pet svega bodova.

Petrović je neposredno nakon predstavljanja na Tušnju za klupsku stranicu govorio o svojim očekivanjima i utiscima o ekipi Slobode. 

"Vjerujem da će ova ekipa ispuniti moja očekivanja i ciljeve. Ovdje ima zaista kvalitetnih igrača koji se mogu nositi s tim. Nisu to igrači koji su došli iz drugih ili trećih liga lige nego potencijalni reprezentativci i uvjeren sam kako ćemo kroz dobre igre pokazati da je neuspjeh prošlost", kazao je Petrović. 

Dodao je da je najprije potrebno "probuditi" igrače.

"Ako se kaže da je igrač imao loš dan, to može imati na taktičkom ili tehničkom nivou, no ono što je bitno je mentalitet borbenosti, želje i volje. To je preduslov da bi se nešto ostvarilo. Za vrijeme mandata u Radniku uspio sam od jedne prosječne ekipe napraviti mnogo, baš kroz taj voljni faktor, tako da se nadam da će se ovi uspavani i nezadovoljni igrači probuditi i ući u ritam." 

Sa igračima će u narednim danima obaviti razgovore u četiri oka. 

"I nakon što sam otišao iz Željezničara nastavio sam pratiti bh. ligu, kako preko interneta, tako uživo. Sa kompletnim igračkim kadrom želim razgovarati u četiri oka i tu očekujem iskrenost, da mi se otvore, jer samo tako ćemo znati šta da uradimo kako bismo izašli iz ove krize." 

O pojedinim igračima Slobode ima visoko mišljenje.

"Kada sam prije tri godine počeo da radim u BiH, prva utakmica je bila protiv Slobode, a druga protiv Zvijezde u kojoj je igrao Ordagić. Od  tog momenta on je bio moja želja. Želio sam da ga dovedem i u Radnik i u Željezničar. O njemu imam visoko mišljenje i sigurno je igrač koji je na toj poziciji jedan od najboljih u državi. I on se također mora probuditi, jer zaista može puno pružiti." 

Osim Ordagića, želio je angažovati još dvojicu fudbalera Slobode. 

"I u proteklom prijelaznom roku imao sam želja poput Krpića i Todorovića, ali nisam uspio da ih doveden. U svakom slučaju, u Slobodi ima iskusnih i kvalitetnih igrača koji mogu da vode klub i da se izbore sa pritiskom." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi