Petrović: Zebu bi poželio svaki klub u ligi

Trener Željezničara pred Goražde

Petrović: Zebu bi poželio svaki klub u ligi

Nakon remija u gradskom derbiju (0:0), Željezničar već sutra očekuje novi meč. Na Grbavici će u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH gostovati Goražde, član 1. lige FBiH protiv kojeg će Plavi biti u ulozi velikog favorita.

Danas je u prostorijama Plavog salona na Grbavici održana press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Željezničara Slavko Petrović, koji se osvrnuo na derbi, najavio meč koji slijedi ali i govorio o Bekriću i Zebi.

"Nisam zadovoljan kako smo odigrali utakmicu, ali sam zadovoljan jer nismo poraženi. Za mene je razočaravajuća faza od 20 minuta u drugom poluvremenu kada smo loše ulazili u duele. Sve u svemu, bitno je da smo ostali u seriji bez poraza. Sarajevo je igralo kvalitetno, u drugom poluvremenu su igrali baš oštro i napravili nekoliko dobrih šansi i zato kažem da je dobro što nismo izgubili. U ovako bitnim utakmicama je dobro zadržati nulu, a u svim ostalim ići mnogo ofanzivnije", rekao je Petrović, te nastavio:

"Slijedi utakmica u Kupu. Do zimske pauze moramo igrati na oba fronta jednako angažovano, jer želimo ostati u igri za Evropu na oba fronta. Za mene nema dileme ko je favorit u ovom duelu. Jedan dio igrača ću morati odmoriti, neki neće biti među 18, ali mi nemamo taj luksuz da izvedemo drugi tim. Par igrača će biti odmoreno, ali neki važniji će morati i početi utakmicu".

O izostavljanju Bekrića iz tima za derbi.

"Trener kad sastavlja tim gleda koliko stranaca ima u ekipi, koliko je mladih igrača tu... Jednostavno, bilo je pitanje hoće li Radinović početi utakmicu. Da nije on počeo, Bekrić bi sigurno igrao u prvih 11, a pošto jeste, Bekrić nije bio ni među 18. Imam 26 igrača i svaku utakmicu moram osam igrača izostaviti sa spiska. Bekrić je ovoga puta ispao iz tih 18, lično nemam ništa protiv njega i on je moj igrač kao i svi ostali. Sutra se može desiti da ostavim nekog drugog van tima".

O navodnom dolasku Zajka Zebe.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne znam odakle informacija za Zebu, ali znam da je riječ o sjajnom igraču. Iza sebe ima fantastičnu sezonu i to je igrač koji bi sigurno bio interesantan. On je igrač kojeg bi poželio svaki klub u ligi, ali još ne mogu da komentarišem to", zaključio je Petrović.

Utakmica Željezničara i Goražda igra se sutra (srijeda) s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi