Petrović zna prvih 11, Bekrić šansu čeka sa klupe

Bez iznenađenja u prvoj postavi

Petrović zna prvih 11, Bekrić šansu čeka sa klupe

Polako se bliži 110. po redu sarajevski derbi u kojem će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Sarajevo.

Trener Plavih Slavko Petrović neće mnogo kalkulisati u ovom duelu i na teren će od prve minute poslati ekipu koju su javnost i navijači i očekivali.

Tako će, ako se desi nešto nepredviđeno, Željezničar utakmicu početi u sastavu Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stanić, S. Stevanović, Blagojević, Marković, Zakarić, Zeba, M. Stevanović, Lendrić.

Kada je riječ o klupi za rezervne igrače, najzanimljivije je istaći da će se tamo ponovo naći Samir Bekrić, koji nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Krupe u prošlom kolu, ali ni za posljednji derbi ova dva kluba koji je odigran na Koševu (0:0). Iskusni veznjak bi priliku za igru mogao dobiti u drugom poluvremenu, u ovisnosti od rezultata i situacije na terenu.

Osim Bekrića, na klupi će najvjerovatnije biti Bobić, Osmanković, Musa, Crnov, Radinović i Nikolić, što bi trebalo značiti da Petrović na derbiju neće računati na Boccaccinija i Stojanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o sastavu Sarajeva, vjerovatno ni Mehmed Janjoš neće praviti neke velike promjene, pa se može očekivati sljedećih prvih jedanaest: Pavlović, Bekić, Novaković, Mihojević, Hodžić, Sarić, Rustemović, Duljević, Hebibović, Crnkić, Ahmetović.

Podsjetimo, večerašnji meč Željezničara i Sarajeva igra se s početkom u 19:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi