Veznjak Čelika uoči Sarajeva

Pezer: Moramo dati maksimum da ostanemo neporaženi

D. Kurbegović

Jedan od derbija petog kola Premijer lige BiH na Bilinom polju igraju Čelik i Sarajevo. Biće to duel starih rivala, čije utakmice uvijek plijene veliku medijsku pažnju. 

Podatak da Sarajevo 13 godina nije slavilo na Bilinom polju, kada je u pitanju Premijer liga dovoljno govori o motivu gostiju s Koševa da konačno sruše tu negativnu tradiciju.

Za razliku od Sarajeva, domaćini će pokušati pobjedom nad velikim rivalom zaboraviti na poraz od Travnika u prošlom kolu. Jedan od igrača koji je još prošle sezone skrenuo pažnju na sebe, prije svega svojim predanim radom i velikom borbenošću. Semir Pezer 23-godišnji defanzivni veznjak koji je u Čelik na početku prošle sezone stigao iz Igmana iz Konjica.

Pezer je nakon treninga Čelika govorio za naš portal o narednoj utakmici protiv Sarajeva.

"Poraz u Travniku nas nije poljuljao, dobro nas je probudio, kiksevi se dešavaju nakon dobro starta i imali smo jedan loš dan. Okrećemo se utakmici protiv Sarajeva, moramo dati svoj maksimum kako bi pokušali ostati neporaženi. Veoma važno je što je Sarajevo oslabljeno bez Cimirota i Stojčeva, čeka nas velika borba u sredini terena, i nadam se da ćemo mi na kraju imati više sreće", vjeruje Pezer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cilj kluba u ovoj sezoni je ostanak u Premijer ligi.

"Nama nedostaju kod kuće naši navijači, ali šta je tu je, oni vode svoju borbu, mi na terenu svoju pa vidjet ćemo kako dalje. Cilj kluba je opstanak u ligi budući da ispada šest ekipa, ja vjerujem da ova ekipa kvalitet da bude u gornjem dijelu tabele. Dobro smo krenuli, trebamo nastaviti u nastavku sezone, imamo kapacitet da budemo u vrhu", kazao je za SportSport.ba Semir Pezer.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.