Veznjak Čelika uoči Metalleghea

Pezer: Neće nam biti lako, moramo biti strpljivi i pametni

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju protiv Metalleghea, kojeg u tri navrata u ovoj sezoni nisu uspjeli pobijediti.

Na Bilinom Polju je bilo 1:3, u Travniku je bilo 1:1, dok je u Banja Luci utakmica završena 0:0. Zeničani se nadaju da u četvrtom pokušaju, mogu da sruše ekipu iz Jajca, koja u Zenicu sigurno ne dolazi s bijelom zastavom.

Tešku utakmicu u kojoj će biti potrebno puno strpljenja, očekuje i veznjak Semir Pezer, koji od dolaska Borisa Pavića na klupu crno-crveni igra u velikoj formi.

"Sutrašnja utakmica je veoma bitna, kako za nas tako i za protivnika, ono što je meni privuklo pažnju proteklih dana. Na društvenim mrežama mnogo naših pristalica piše da trebamo Metallegheu "uvaliti" pet komada i poslati ih kući. Ja upozoravam da sutrašnja utakmice neće biti nimalo lagana, ja se nadam da ćemo pobijediti, na koji način to nije bitno. Metalleghe zabija malo i prima malo golova, ja se ipak nadam da ćemo ih uspjeti pobijediti. Idealno bi bilo da na početku utakmice postignemo rani gol, sigurno bi nam u nastavku utakmice bilo mnogo lakše. Nadam se da će nas navijači u velikom broju podržati, jer će i nama biti lakše na terenu doći do tri boda" ističe Pezer.

Dolaskom Borisa Pavića na klupu crno-crveni, zaigrao je mnogo bolje, te je pun samopouzdanja u igri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam zadovoljan svojom formom, vratio sam povjerenje i samopouzdanje mi je mnogo veće. Meni je najbitnije da ekipa igra dobro, da je pokazala karakter i da je dovela sebe u situacija da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Očekujem Metalleghe defanzivno orijentisan sutra, pokušat će iz kontri i prekida ugroziti naš gol. Mi moramo biti strpljivi, da ćemo pronaći način da postignemo gol, pozvao bi navijače da pokažu određenu dozu strpljenja. Očekuje nas zaista teška utakmica, psihički i fizički, ali nadam se da ćemo mi našim zajedništvom i podrškom s tribina ipak na kraju slaviti" kazao je Pezer.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi