Direktor Sektora za takmičenje

Pilav: Derbi u 1. kolu je prvi pokazatelj šta nas očekuje

Elmir Pilav, direktor Sektora za takmičenja i upravanje događajima u N/FSBiH, obratio se prisutnim novinarima nakon izvlačenja parova za narednu sezonu BHT Premijer lige BiH. 

Voljom žrijeba već u prvom kolu će biti odigran vječiti sarajevski derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo, što je prema riječima Pilava pokazatelj da nas očekuje interesantno prvenstvo. 

"Neću reći da je smanjenje lige dalo rezultate, ali ovo je prvi pokazatelj da će biti interesantno prvenstvo. Od prvog kola imamo dosta derbija, tako će se ponavljati u svakom kolu i očekuje nas interesantno prvenstvo. Nadam se da ćemo svi zajedno imati dobrobiti od ovog projekta koji je od višestrustukog značaj za sve nas", kazao je Pilav. 

Šta je presudilo da se donese odluka o Ligi za prvaka i Ligi za opstanak?

"Odluka je donesena jednoglasna i analizirali smo sve prednosti i nedostatke oba sistema takmičenja. Zaključili smo da niti jedan od dva modela nema značajne ni prednosti, ni nedostatke. Pokušali smo s ovim sistemom za ovu sezonu, nijedan sistem nije vječan, a nakon završetka sezone ćemo sjesti i analizirati kako je prvenstvo proteklo te donijeti odluku da li će ovaj sistem takmičenja ostati i za sljedeću sezonu."

Pojedini klubovi su dobili upozorenje da do početka sezone moraju izmiriti dogovanja prema N/FSBiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne vjerujem da će biti slučajeva da neko ne izmiri svoje obaveze, do sada su svi klubovi to radili i vjerujem da neće biti ugrožena niti regularnost, niti početak takmičenja", istakao je Pilav. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi