Pilav: Igrat će se 17. kolo, 18. može biti odgođeno

Direktor sektora za takmičenje

Pilav: Igrat će se 17. kolo, 18. može biti odgođeno

Loši vremenski uslovi zahvatili su veći dio Bosne i Hercegovine i u našoj sportskoj javnosti se sve više špekuliše o odgodi utakmica 17. i 18. kola BHT Premijer lige BiH. 

Dešavanja na prošlosedmičnim utakmicama između Željezničara i Borca, te Slobode i Čelika dodatno su podgrijale kuloarske priče da bi utakmice 17. i 18. kola mogle biti prolongirane za proljetni dio sezone.

Da od toga, barem za sada, neće biti ništa u razgovoru za SportSport.ba je potvrdio i direktor sektora za takmičenje Elmir Pilav. 

"Naredno 17. kolo BHT Premijer lige BiH će biti odigrano, s tim da je prisutna mogućnost da se neki susret prolongira za 24 sata ukoliko tereni zbog vremenskih uslova ne budu uslovni za igru. Kada je u pitanju 18. kolo koje je planirano kao zadnje u ovoj kalendarskoj godini, ono može biti odgođeno s tim da će također zavisiti od vremenskih uslova", kazao je Pilav. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliki doprinos u cijeloj situaciji daju i navijači određenih premijerligaških klubova. Najbolji primjer toga su navijači Slobode, koji su se uoči utakmice protiv Čelika okupili samoinicijativno na Tušnju, uzeli lopate u ruke i započeli akciju čišćenja snijega na stadionu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.