Pilav: Klubovi su na vrijeme upozoreni

Direktor takmičenja o nepoštivanju pravila i propisa

Pilav: Klubovi su na vrijeme upozoreni

A. Beganović

"Svi klubovi Premijer lige Bosne i Hercegovine su pred početak sezone upozoreni da se moraju pridržavati Pravilnika o licenciranju, te Pravilnika takmičenja", za SportSport.ba je izjavio Elmir Pilav, direktor Sektora za takmičenje pri Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Šest premijerligaških klubova trenutno s klupe vode lažni glavni treneri, što svakako zabrinjava i baca lošu sliku na elitno takmičenje naše zemlje.

U Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovinesu po pitanju ovog problema trenutno nemoćni, što ne znači da se stvari u bliskoj budućnosti neće poboljšati.

"Klubovi bi se morali pridržavati pravila i propisa. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na početku takmičenja izricala opomene, no u posljednje vrijeme klubovi koji ne poštuju pravila i propise novčano se kažnjavaju. Nadam se da će klubovi shvatiti ozbiljnost situacije, te da ćemo zajedničkim snagama izaći na kraj i sa ovim problemima", zaključio je Pilav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.