Pilav: Nema mjesta nacionalizmu na stadionima
FOTO FSBiH

Pilav: Nema mjesta nacionalizmu na stadionima

A. Beganović

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH a u sklopu UEFA FARE programa NS/FS BiH će se zajedno sa klubovima pridružiti akciji podrške spriječavanju rasizma i nacionalizma na stadionima.

Direktor Odjela za takmičenje Elmir Pilav za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je istakao:

„FARE  program traje već duži niz godina, poruke NE RASIZMU možete vidjeti i na utakmicama Lige šampiona, a i mi smo na reprezentativnim susretima imali aktivnosti ove vrste. Sada ćemo, u saradnji sa klubovima, prije početka svih utakmica  16. kola ističući banere sa porukom „NS/FS BiH i FARE – Borba protiv nacionalizma“, dati podršku ovom projektu. Vjerujemo da će se uključiti i navijači i ovim putem ih pozivam da svi zajedno damo „ crveni karton“ nacionalizmu na sportskim terenima.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti