Pioniri Sarajeva nakon preokreta savladali Željezničar

Plavi poveli, bordo nade slavile novu pobjedu

Pioniri Sarajeva nakon preokreta savladali Željezničar

S. Mlaćo

Derbi susret pionira FK Sarajevo i FK Željezničar donio je mnogo uzbuđenja, a na kraju su bordo nade slavile 2:1.

Sarajevo je u ovaj meč ušlo sa 45 osvojenih bodova, 15 pobjeda iz isto toliko kola, a Željezničar je bio drugoplasirani sa šest bodova manje i utakmicom manje.

Prvo je zaprijetilo Sarajevo, ali udarac Sejmenovića brani golman Željezničara Gusinac.

Iz prve prave prilike Željezničar dolazi u vodstvo. Igrala se 17. minuta kada Vehbija Nikšić glavom matira Faruka Dalipagića za slavlje gostiju. Sarajevo se nakon toga budi, te u 26. minuti Edd Nezirović nakon gužve uspijeva zatresti mrežu gostiju i vraća stvari na početak.

Željine nade u tim trenutcima djelovale su izgubljeno, što je iskoristio u 34. minuti Eldin Džafić i lijepim lob udarcem donio potpuni preokret u Butmiru.

I u drugom poluvremenu otvorena igra sa obje strane. Sarajevo je od 52. minute igralo sa deset igrača s obzirom da je crveni karton zaradio sjajni napadač Edd Nezirović.

Isključenje Nezirovića donijelo je dosta nervoze, ali utakmica se vrlo brzo nastavila. Željo je zaprijetio u 65. minuti preko danas agilnog Nikšića, ali golman Dalipagić je bio na mjestu.

Do kraja bez uzbuđenja i pobjeda bordo nada koje su tako napravile korak bliže osvajanju titule prvaka.

Premijer Omladinska liga BiH za pionire, 16. kolo:

FK Sarajevo - FK Željezničar 2:1 (2:1)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Sarajevo: Dalipagić, Atić, Ćosić, Nezirović, Mujkić, Hodžić, Sejmenović, Džafić, Ramić, Erić, Grgić.

FK Željezničar: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Nikšić, Ćorić, Mulaosmanović, Behlulović, Miftari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi