Pioniri Sarajeva sigurni protiv Borca

Slavili sa visokih 3:0

Pioniri Sarajeva sigurni protiv Borca

Prvi susret 6. kola Premijer lige BiH za pionire donijelo je duel između Sarajeva i Borca. U susretu odigranom u Trening kampu u Butmiru na kraju je pobijedilo Sarajevo, a konačan rezultat glasio je 3:0. 

Prvi gol na meču Sarajevo je postiglo u petoj minuti. Gostujućeg golmana Damjanovića je matirao Grgić, da bi potom u 14. minuti Sarajevo udvostručilo prednost preko Nezirovića. 

U nastavku utakmice Borac se svim silama pokušavao vratiti u utakmicu, stvarao je šanse pred golom Sarajeva, ali realizacija je izostala i to su u samom finišu uspjeli kazniti domaći. 

Prednost od 2:0 bila je aktivna sve do 70. minute. Gol za, ispostavit će se, konačan rezultat postigao je Čengić. 

Za pionire Sarajeva ovo je ujedno bila šesta pobjeda i trenutno imaju 18 bodova. Šest manje ima trećeplasirani Borac. 

Premijer liga BiH za pionire:

Sarajevo - Borac 3:0

Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Atić, Erić, Nezirović, Hodžić, Mujkić, Sejmenović, Džafić, Korman, Grgić. 

Borac: Damjanović, Janjetović, Puškar, Jovašević, Kamenčić, Malbašić, Šupuk, Šunić, Vuković, Daničić, Dragoljić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi