Pioniri Sarajeva u Zenici bolji od Čelika

Premijer omladinska liga, 13. kolo

Pioniri Sarajeva u Zenici bolji od Čelika

D. Kurbegović

Pioniri Čelika danas su na Kamberovića polju u okviru 13. kola Premijer omladinske lige dočekali ekipu Sarajeva. Gosti su u ovu utakmicu ušli kao veliki favoriti, što su uz dosta muke i dokazali na terenu, te na kraju slavili pobjedu 0:2.

Dobro su Zeničani otvorili utakmicu, igrali su čvrsto, jako i agresivno, tako da igrači Sarajeva nisu znali odgovoriti na takvu igru. Kada se činilo da Sarajevo teško može napraviti šta u napadu u 28. minuti loptu je na oko 30 metara primio kapiten gostiju Ivan Grgić, naštimao se na desnu nogu, te s oko 20-tak metara sjajnim udarcem u gornji lijevi ugao matirao golmana Čelika, za vodstvo 0:1 gostiju iz Sarajeva.

Taj gol kao da je domoralisao domaće nogometaše, koji su igrali dobro, ali nakon šokantnog gola očito se nisu mogli oporaviti. Do kraja prvog dijela nije bilo više prilika za gol, te se na odmor otišlo s prednošću Sarajeva rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu izabranici Memuna Suljagića krenuli su po drugi gol, koji bi riješio pitanje pobjednika. U 56. minuti Nezirović je stavio tačku na današnju utakmicu, te golom za 0:2 riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice pioniri Sarajeva sačuvali su prednost i upisali novu pobjedu u sezoni. S druge strane domaći nogometaši danas su pružili dobar otpor gostima, te kako sezona odmiče igraju sve bolje i bolje.

Čelik-Sarajevo 0:2 (Grgić,Nezirović)

Čelik: Mlačo, Selimanović, S. Kovač, T. Kovač, Helja, Zeković, Durmiš, Beganović, Sibalo, Bahtić, Kobilica. Trener: Amir Japaur.

Sarajevo: Šahinović, Džafić, Čosić, Grgić, Erić, Nezirović, Hodžić, Mujkić, Sejmenović, Atić, Koroman. Trener: Memun Suljagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti