Pioniri se nadmeću na Kupresu

U naredna dva dana turnir kantonalnih saveza

Pioniri se nadmeću na Kupresu

Teme:

Sutra na Kupresu počinje turnir kantonalnih saveza za pionire u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BIH.

Pokrovitelj je BHTelecom, a učestvuju selekcije iz 10 kantonalnih/županijskih saveza razvrstanih u dvije grupe i očekuje se oko 250 pionira. U grupi A su selekcije FS Bosansko-podrinjskog kantona, ŽNS Zapadnohercegovački, FS Kantona Sarajevo, NS Srednjebosanskog kantona/županije i NS Tuzlanskog kantona. U grupi B će se takmičiti NS Posavske županije-Orašje, NSŽ Hercegbosanske, NS Zeničko-dobojskog kantona i NS Unsko-sanskog kantona.

Utakmice će trajati 2x20 minuta, a meč za treće mjesto i finale trajaća 2x25. Igra će se uporedo na dva terena i start je u srijedu u 11.00, a završnica odnosno meč za treće mjesto i finale su u četvrtak od 17.00 i 18.00.

Turniru će prisustvovati i velii broj gostiju iz BIH kao i Komitet za Normalizaciju na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom i Generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem. Biće prisutan i koordinator omladinskih selekcija BIH Denijal Pirić kao i selektori kadetske i pionirske selekcije Sakib Malkočević i Amir Japaur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.