Pioniri Željezničara i Sarajeva slavili visoke pobjede

12. kolo Premijer lige za pionire

Pioniri Željezničara i Sarajeva slavili visoke pobjede

Završene su četiri utakmice današnjeg programa 12. kola Premijer lige za pionire, a ono je prošlo u znaku Sarajeva i Željezničara koji su ostvarili visoke pobjede nad Zrinjskim, odnosno GOŠK-om.

Sarajevo je u Butmiru bilo bolje od Zrinjskog rezultatom 6:0, a nakon prvog poluvremena je bordo tim već imao četiri gola prednosti. Strijelci u visokoj pobjedi Sarajeva bili su Boro Erić, Irman Sejmenović i Tarik Čengić, koji su postigli po gol, a posebno se istakao Edd Nezirović koji je upisao hat-trick.

Pioniri Željezničara su na Grbavici savladali GOŠK sa 4:0 (2:0), a u prvom poluvremenu su pogađali Adi Šoljić i Nidal Behlulović. U nastavku utakmice, u strijelce se dva puta upisao Din Ćutahija.

Mladost je na svom terenu poražena od Viteza sa 3:1 (Sjerotanović - Mlakić 3), dok je Borac na svom terenu trijumfovao nad Čelikom sa 3:0 (Dragoljić, Janjetović, Vuković).

Na tabeli Premijer lige za pionire vodi Sarajevo sa 33 boda, Željezničar ima 30, Borac 25, a Sloboda 20 bodova. U začelju su Čelik (7), Mladost (3) i GOŠK (0).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi