Pionirska selekcija BiH poražena od Francuske

Visok poraz

Pionirska selekcija BiH poražena od Francuske

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Parizu od Francuske sa 0:5 u susretu prvog kola prijateljskog turnira „Val-de-Marne 2017“.

Georginio Rutter je u 6', 10' i 16' postigao golove, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca su se upisali Amadou Traore (53') i Samuel Yepie Yepie (65').

Bh. tim je susret počeo u sastavu: Faris Krkalić, Halid Džanko, Faruk Duraković, Mate Lasić, Hamza Gasal, Tarik Pehilj, Amer Hrustanović, Ajdin Jusupović, Mihajlo Živković, Amar Drina, Kristijan Radinović. Još su igrali: Sergej Kalabić, Rijad Šuta, Bakir Hukić, Alen Seković, Din Cviko i Amar Tahrić.

Nakon utakmice selektor naše selekcije  Zoran Erbez je izjavio da će ovaj turnir dati smjernice na čemu se mora raditi. 

„Očigledno da je kvalitet bio na strani protivnika. Fizički su dominantni i nismo mogli da im pariramo. Vidjelo se i da je Francuska ekipa koja je duže na okupu i samim tim je i uigranija. Ipak, ovo je dobar pokazatelj da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Ima tu još mnogo posla i sigurno će se ova selekcija doraditi. Bilo je pojedinaca koji su pokazali određeni kvalitet, ali i ovaj turnir će nam dati smjernice na čemu moramo da radimo.“

U drugom susretu turnira Japan je sa 4:1 pobijedio Maroko.

Naša reprezentacija će se u drugom kolu sastati sa Japanom 2. novembra u 14:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi