Pirić hat trickom dospio u vrh, Malčić i Jurčević vodeći

Lista strijelaca u 1. ligi FBiH

Pirić hat trickom dospio u vrh, Malčić i Jurčević vodeći

Sa tri postignuta pogotka u trijumfu lidera Goražda nad Igmanom iz Konjica, napadač Goraždana Muris Pirić dospio je u sam vrh liste strijelaca Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Pirić sada sa tri pogotka dijeli drugo mjesto sa fudbalerom Radničkog Admirom Čehajićem, odnosno fudbalerom Orašja Antoniom Kobašem koji su u minulom kolu postili, a koji su do sad također postigli po tri pogotka.

Golom postignutim u Jajcu koji je bio počasni za Čapljinu na vrh liste strijelaca dospio je Zdenko Jurčević, baš kao i Željko Malčić koji je bio strijelac za GOŠK u domaćem trijumfu nad Budućnosti iz Banovića.

Malčić i Jurčević postigli su do sad po četiri pogotka.

Lista strijelaca u 1. ligi FBiH:

Četiri pogotka:

Zdenko Jurčević (HNK Čapljina)
Željko Malčić (GOŠK Gabela)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tri pogotka:

Muris Pirić (FK Goražde)
Admir Čehajić (FK Radnički Lukavac)
Antonio Kobaš (HNK Orašje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.