Pirić: Želimo povratak atmosfere kao pred SP

Direktor Tehničkog sektora NSBiH

Pirić: Želimo povratak atmosfere kao pred SP

Mehmed Baždarević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas jednoglasno na sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH koja je održana u Trening centru našeg nacionalnog tima u Zenici.

"Hvala na pažnji koju ste pokazali i ovaj put. Ovu situaciju smo shvatili vrlo ozbiljno, pa smo nakon četiri imena izbor sveli na dvojicu kandidata. Nakon svega na struci je da sada realizuje ogroman posao", kazao je Denijal Pirić, jedan od pet članova Komisije za imenovanje selektora.

"Ozbiljna analiza je urađena. Eliminacijom smo spisak od 20 kandidata reducirali na jedanaest, a potom na četiri imena, te Izvršnom odboru prezentirali najkvalitetnije rješenje. Jasno je da smo od kandidata dobili povratnu informaciju, a to je prije svega ispunjavanje cilja. Želimo da se pozitivna atmosfera vrati u svlačionicu, među medije i navijače, te dobar odnos svlačionice i selektora. Želimo da dišemo zajedno kao pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Znamo da trenutno situacija nije onakva kakvu želimo. Ipak, imamo vremena i želje da zajednički napravimo ambijent koji je krasio i treba da krasi naš A tim", istakao je Pirić.

"Hrabrost nam daje današnja, jednoglasna podrška pri izboru novog selektora. Nadam se da će mu podršku dati i mediji i navijači, te ća uslijediti brz, kvalitetan i transparentan rad, uz vašu punu podršku", dodao je Pirić na kraju te se zahvalio svima na strpljenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.