Bh. veznjak za SportSport.ba

Pjanić: Argentina je najjača u napadu, trebamo biti oprezni

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati prijateljski susret sa Argentinom. Ekipa našeg portala jučer je doputovala u St. Louis, a nakon treninga razgovarali smo s Miralemom Pjanićem.

Razgovor nije mogao početi bez pitanja o Romi, koja igra fenomenalno u tekućoj sezoni.

"Istina je da igramo dobro, da smo odlično otvorili sezonu. Puni smo samopouzdanja i svi smo uvjereni da ove sezone možemo napraviti nešto veliko. Nešto novo u tim je donio trener Garcia, kojem nije bilo lako doći i preuzeti ekipu pogotovo nakon poraza u finalu Kupa od Lazija. Rano je pričati o tituli, ima još mnogo utakmica do kraja. Mi ćemo se truditi da ostvarimo što bolji rezultat, no sigurno će do kraja biti velika borba", za SportSport.ba kaže Pjanić.

U nekoliko posljednjih utakmica Roma je igrala bez povrijeđenog Tottija.

"Totti igra sjajno i mnogo nam nedostaje, kao i Gervinho. To su dva igrača koja su jako važna u našoj koncepciji, ali eto mi smo se potrudili da i bez njih odigramo što bolje", ističe bh. reprezentativac.

Nakon Rome s Pjanićem smo porazgovarali i o duelu našeg nacionalnog tima i Argentine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

""Argentinski napad je vrlo kvalitetan, trebamo biti oprezni. Radi se o reprezentaciji koja je dobra u svakoj liniji i sigurno je da su favoriti. Argentinski igrači igraju u vrhunskim klubovima, a nama će mnogo značiti utakmica protiv jakog protivnika", govori Pjanić i na kraju dodaje:

"Zadovoljan sam svojom formom, mislim da igram dobro. Nadam se da neću imati povreda, to je najbitnije. S Lamelom se još nisam čuo, ali vidjet ćemo se na stadionu. Radi se o kvalitetnom igraču koji nema minutažu kakvu je očekivao u Tottenhamu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije