Pjanić: Došlo je naše vrijeme

Pjanić pred Latviju

Pjanić: Došlo je naše vrijeme

Miralem Pjanić, iza sebe ima jako dobru sezonu u dresu Rome, a utakmice sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine biće mu posljednje prije zasluženog odlaska na odmor.

Pjanić je sada u potpunosti koncentrisan na meč sa Latvijom, gdje očekuje pobjedu, na početku razgovora je istakao kako uvijek jedva čeka okupljanje.

"Kao i uvijek jedva čekam ovo okupljanje. Uvijek mi je drago kad se okupimo, kada su pripreme i utakmice. Tako je i ovaj put. Imamo jednu vrlo važnu utakmicu u kojoj želimo da uzmemo sva tri boda", rekao je Pjanić na početku razgovora, te je dodao:

"Uvijek se dobro osjećam kad igram za reprezentaciju. Dobro se osjećam kada igram jer imam puno dodira sa loptom i uvijek dajem sve od sebe i zadovoljan sam što sam pružio dosad. Potrudiću se da i ovaj put odigram što bolje", kaže Pjanić.

Pjanić je otkrio i koju poziciju preferira da igra.

"Zadnjeg veznog volim da igram, mada me često trener i selektor stavljaju iza dva špica i na strani. Nravno da ću se prilagoditi tome. Ove sezone sam odigrao dosata pozicija i u Rimu i u reprezentaciji i uvijek sam davao što sam mogao".

Pjanić ističe da se ne smije olako shvatiti Latvija.

"Bila je teška prva utakmica, iako to možda rezultat ne govori. Prvih 20 minuta smo se dosta mučili, ali sigurno da smo mi bolja reprezentacija. Ako ne dadnemo 100% od sebe, neće biti dobro, ali mislim da ćemo osvojiti tri boda", a smatra kako će biti lakše ako budemo imali kontrolu nad loptom

"Trebamo imati kontrolu lopte, to dosta dobro koristimo. To ćemo opet pokušati, kao i da igramo naš ofanzivni fudbal. Ekipa zna dobro da stoji na terenu, sve što selektor želi to ćemo uraditi. Rezultati pokazuju da ima samopouzdanja u nama".

Mire smatra i da još ne smijemo početi slaviti, ali da je došlo vrijeme da i mi odemo na veliko takmičenje.

"Grčka je favorit uz nas i zato se govorilo da je to ključna utakmica. Sigurno je da nismo u Brazilu. Ne smijemos e opustiti, trebamo dati sve od sebe, sve je u našim rukama. Želimo sve da držimo pod kontrolom. Ako ne shvatimo ovu utakmicu kako treba, može da bude loš dan. Idemo tamo da pobjedimo, sigurno će biti naših navijača. Motivisani smo i znamo šta želimo", kaže Pjanić, i dodaje:

"Došlo je vrijeme i za nas. Baraž je dokaz da reprezentacija napreduje i došlo je vrijeme da i mi odemo negdje. Ozbiljna smo reprezentacija i želimo da dovedemo državu u Brazil. Želimo to svi da ostvarimo", rekao je Pjanić.

Naš reprezentativac ističe i da je potpuno spreman za meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Potpuno sam spreman. Želim odigrati ove dvije utakmice, pa ću na odmor, da se vratim još spremniji i bolji", završio je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.