Pjanić o transferu: Htio sam novi izazov u 26. godini

Mali princ govorio o Juventusu

Pjanić o transferu: Htio sam novi izazov u 26. godini

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić održao je danas konferenciju za novinare u Sarajevu povodom transfera kojeg je ovog ljeta ostvario iz Rome u Juventus.

Popualrni Mali princ za medije je otkrio da je imao želju u 26 godini promijeniti klub, te dobiti novi izazov u karijeri. 

Poručio je da je u Romi proveo pet lijepih godina, ali da je došlo vrijeme za rastanak.

"Roma je sigurnpo znala moju situaciju i znali su da sam imao klauzulu. Ja se ni s kim iz Rome nisam čuo ni dan danas. Sigurno je da sam ja htio preći u Juventus koji je veliki klub. U 26 godini sam imao želju da odem u neki novi klub. Proveo sam u Romi pet prelijepih godina. Juventus je bio zainteresovan dugo vremena za mene, nadam se da ću imati veliki uspjeh u budućnosti", rekao je Pjanić i dodao:

"Otkad sam došao u Juventus, trening je puno drugačiji nego u drugim klubovima. Puno radimo i trčimo. Ja sam se dobro uklopio i dobro se osjećam. Kada sam tek potpisao, dobio sam puno poruka igrača Juventusa i to mi je mnogo značilo. Jedva čekam dobiti šansu da odigram prve minute. Konkurencija je velika i to je normalno u velikom klubu, ali smatram da sam na pravom putu. Allegri je veoma dobar trener, nadam se da ćemo u budućnosti imati mnogo uspjeha. Ja moram pokazivati kvalitet na terenu i on će biti zadovoljan", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njegovu kompletnu izjavu možete vidjeti u dva video priloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije