Pjanić: Sa Belgijom ćemo voditi glavnu riječ u grupi

Intervju za luksemburške medije

Pjanić: Sa Belgijom ćemo voditi glavnu riječ u grupi

Miralem Pjanić je dva slobodna dana iskoristio za posjet Luksemburgu. Tamo je odrastao i naučio fudbalsku abecedu, a prijateljstvo sa nekim stanovnicima ove male države datira i danas. 

„Došao sam pogledati prijatelja IliesaHaddadjija, koji igra za Mondorf,“ kazao je Pjanić tamošnjim novinarima.

Očekivanja od naredne sezone su velika.

„Imamo velike ambicije u Ligi prvaka. U četvrtom smo šeširu i sigurno nas ne očekuje lagan posao. Nadam se da ćemo tamo igrati zapaženu ulogu. Cilj u novoj sezoni Serije A je osvojiti Scudetto.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uskoro kreću i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a Bosna i Hercegovina u prvom kolu igrat će protiv Kipra.

„Prošla godina bila je godina za pamćenje kada je bh. fudbal u pitanju. Igrali smo na Svjetskom prvenstvu po prvi put u historiji države. Grupa u narednim kvalifikacijama je teža nego u prethodnim, ali je sistem takmičenja dosta povoljniji. Siguran sam da ćemo sa Belgijom voditi glavnu riječ u našoj grupi,“ zaključio je Pjanić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.