Pjaniću šezdeset minuta u pobjedi Rome

Novi trijumf Vučice

Pjaniću šezdeset minuta u pobjedi Rome

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su u prijateljskom susretu u New Yorku reprezentaciju Salvadora sa 2:1.

Vučica je ponovo odlično otvorila utakmicu i povela je već u drugoj minuti susreta. Osvaldo se sjajno oslaobodio čuvara, te je pogodio mrežu golmana Portilla za vodstvo od 1:0.

U 12. minuti još jedna sjajna prilika a Romu. Flornezi je šutirao glavom, no lopta je pogodila prečku gola Salvadora. Potom je pokušao Totti, pa ponovo Florenzi, a najbolju priliku prvog poluvremena propustio je u 31. minuti Lamela koji sa svega pet metara nije uspio pogoditi protivničku mrežu, tačnije Portillo je sjajno odbranio.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je gol u mreži Rome. U 49. minuti Gutierrez je prekrasnim udarcem sa 25 metara matirao Lobonta, te je Salvador iz prvog šuta u okvir gola došao do izjednačenja.

Ipak, samo trinaest minuta kasnije Roma ponovo vodi. Osvaldo je pronašao Bojana krkića u kaznenom prostoru, a ovaj lijepim golom donosi novo vodstvo Romi.

Najbolju priliku za poravnanje Salvador je imao u 68. minuti. Quintanilla je dobro šutirao sa desetak metara, ali je Lobont ovog puta dobro reagovao i spasio svoj gol. Još jednu dobru priliku Salvador je propustio u 75. minuti kada se Bonilla ušetao u kazneni prostor Rome, no njegov udrac ponovo odlično brani Lobont.

Roma je do kraja susret ostala sa igračem manje nakon što je zbog oštrog starta isključen Tachtsidis.

Miralem Pjanić je u dresu Rome veoma dobro odigrao šesdeset minuta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.