Plakalo: U Sarajevu sam doživio najljepše trenutke u životu

Mladi golman napušta FK Sarajevo

Plakalo: U Sarajevu sam doživio najljepše trenutke u životu

S. Mlaćo

U predstojećoj sezoni 2017/18, Fudbalski klub Sarajevo neće računati na usluge golmana Emira Plakala.

Ovaj dvadesetdvogodišnji golman izrazio je želju za promjenom sredine, kako bi imao veće izglede za minutažu, a Bordo klub je mladom vrataru, koji je ponikao u Sarajevu, izašao u susret, te je važeći ugovor sporazumno raskinut.

Plakalo je u svojoj dosadašnjoj karijeri sakupio 12 zvaničnih nastupa u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, a debitovao je na utakmici protiv Radnika iz Bijeljine u maju 2014. godine.

“Dugi niz godina sam proveo u Fudbalskom klubu Sarajevo i vrijeme je da krenem dalje i započnem nešto novo u karijeri. U Sarajevu sam doživio najljepše trenutke u životu. Bio sam dio ekipe koja je osvojila kup i titulu prvaka i to neću nikada zaboraviti, bez obzira što nisam branio mnogo. Ostaje žal što nisam upisao više nastupa, ali šta je tu je, život ide dalje.”, rekao je Plakalo, dodavši:

“Zahvalio bih se stručnom štabu i upravi na ukazanom povjerenju i korektnosti. Želim još istaći da Sarajevo bez premca ima najbolje navijače u državi i nedostajati će mi huk sa stadiona Koševo.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi još istaći da je u jesenjem dijelu prvenstva, Plakalo bio posuđen Metallegheu, a kolektiv Bordo kluba Emiru Plakalu je poželio mnogo sreće i uspjeha u budućoj karijeri.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi