Vitežani minimalno poraženi na Tušnju

Plavčić: Imali smo prilike, ali je Sloboda slavila zasluženo

Nakon utakmice sa Slobodom igrači Viteza bili su ljuti na suca Mirzu Tičića. Razlog navodna igra rukom u kaznenom prostoru Slobode u nadoknadi vremena.

Ipak, trener Valentin Plavčić je bio umjereniji i u razgovoru sa Husrefom Musemićem, koji smo mogli čuti, rekao je kako je suđenje bilo korektno. 

"Zaslužena pobjeda Slobode. Mi smo počeli malo zatvorenije, jer smo se nadali kontranapadima. Međutim, nismo u tome uspjeli zbog loših pasova. Sloboda se nakon postignutog gola svjesno ili ne povukla, mi smo imali svoje prilike, oni svoje... Možda smo mogli uz malo sreće do boda, ali ponavljam da je pobjeda Slobode zaslužena", rekao je trener Plavčić. 

Vitez nastavlja borbu za opstanak, a u narednom kolu igraju s izravnim konkurentom ekipom Zvijezde na svom terenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.