Plavčić: Mogu udovoljiti ciljevima i ambicijama Rudara
FOTO: Bljesak.info

Novi trener Rudara iz Kaknja

Plavčić: Mogu udovoljiti ciljevima i ambicijama Rudara

Rukovodstvo federalnog prvoligaša Rudara za novog trenera jučer je imenovalo Valentina Plavčića, koji je na ovoj poziciji naslijedio Džemala Pačariza.

Plavčić koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Vitez, istakao je zadovoljstvo nakon dolaska u tim iz Kaknja. 

"Pun sam energije i motiva i mislim da mogu udovoljiti ambicijama i ciljevima kluba kojeg sam i kao igrač i trener uvijek uvažavao. Osnovni razlog mog dolaska što je Rudar stabilan klub, koji ima dosta mladih igrača i relativno dobar tim i što se ambicije poklapaju s mojima", izjavio je Plavčić, te dodao:

"Želio sam doći u klub koji mi je blizu kuće (Vitez,op.a), i Rudar mi upravo odgovara jer ću biti uz porodicu. Nadam se da ću uz pomoć vodstva kluba i svojih saradnika, te podršku navijača, ostvariti pozitivne rezultate", riječi su ovog 42-godišnjeg stručnjaka.

Plavčić će svoj debi na klupi Rudara imati u subotu protiv Podgrmeča, a njegov prvi pomoćnik će biti Mirnes Buza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.