Plavi bolji od Slavije, dva gola Bajića

Željezničar - Slavija 2:1

Plavi bolji od Slavije, dva gola Bajića

Igrači kluba sa Grbavice nastavili su sa dobrim partijama u proljetnom dijelu sezone, a u okviru 18. kolu BH Telecom Premijer lige Plavi su savladali Slaviju sa 2:1. Oba gola za domaći tim postigao je najbolji strijelac domaćeg šampionata Riad Bajić.

Fudbaleri Željezničara su na najbolji mogući način otvorili utakmicu. Nakon samo 180 minuta igre najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige, Riad Bajić, pogodio je za vodstvo domaćeg sastava od 1:0.

Iako su stigli do ranog vodstva, fudbaleri kluba iz Zvorničke 27 nastavili su ofanzivnom igrom. Odličnu priliku Plavi su imali u 17. minuti, a nakon odličnog ubačaja Riada Bajića glavom je preko gola šutirao Aleksandar Kosorić. Identičan ishod je bio nakon kornera dvije minute kasnije. Ponovo je ubacio Bajić, a stoper tima sa Grbavice je loptu glavom poslao iznad prečke.

U 20. minuti Antolović je bez problema ukrotio šut Lambulića, a tri minute kasnije Zeba je iz slobodnog udarca šutirao preko gola domaćina.

Sjajan udarac Bajića vanjskim dijelom stopala sa nekih 20 metara krajnjim naporom i odličnom paradom brani Kubura. I u narednoj prilici domaćeg sastava učestovao je fudbaler koji se našao na spisku selektora A tima BiH, ali i U-21 reprezentacije. Bajić je nesebično asistirao Damiru Sadikoviću, ali je njegov timski kolega loptu nepreciznim udarcem poslao preko gola. Nekoliko trenutaka kasnije i Varea je pokušao, ali lopta nakon njegovog udarca pogađa malo mrežicu, ali sa vanjske strane.

U 43. minuti izabranici Milomira Odovića kažnjeni su za svoje promašaje nakon što je Nemanja Kartal pogodio za izjednačenje poslije ubačaja Torbice iz kornera. Sami finiš prvog poluvremena donio je novi slobodni udarac za Željezničar, ali je Bajić šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme Plavi su otvorili ofanzivnom igrom u želji da što prije dođu do novog vodstva. Iako su se šanse nizale pred golom Slavije, rezultatskih promjena nije bilo. U kratkom periodu domaći su stvorili dvije dobre šanse. Prvo je Kokot pokušao lobovati Kuburu, ali je to uradio jako slabo nakon centaršuta Bajića. Nekoliko trenutaka kasnije dvojica fudbalera Želje zamijenili su uloge. Kokot je centrirao, a Bajićevo uklizavanje nije bilo dovoljno brzo da napadač Plavih zahvati loptu na prvi način i pospremi je u gol.

Sve što su ispromašivali u drugom poluvremenu domaći fudbaleri su materijalizovali u 62. minuti kada je Riad Bajić svojim drugim golom na meču klub iz Doline ćupova doveo u novo vodstvo.

Veliku priliku da poveća vodstvo svog tima imao je defanzivac Plavih Dejan Uzelac, ali je gostujući golman skinuo njegov udarac u 72. minuti sa svega tri metra. Do kraja susreta bilo je nekih poluprilika, dalekometnih udaraca ali je rezultat ostao onaj iz 62. minute.

Navijači Željezničara mogu biti zadovoljni, iako je najtrofejniji obzirom da je najtrofejniji bh. klub tek u trećem susretu nastavka sezone primio gol, a vrijedi spomenuti da je prvih 90 minuta u plavom dresu upisao stoper Dejan Uzelac, a u seniorskoj konkurenciji debitovao je i kapiten Željinih juniora Dženis Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer lige, 18. kola:
Željezničar - Slavija 2:1 (Bajić 3., 62. / Kartal 43.)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.