Plavi juniori slavili zasluženo visoku pobjedu u derbiju

Omladinska PL BiH za juniore, 13. kolo

Plavi juniori slavili zasluženo visoku pobjedu u derbiju

U zaostaloj utakmici 13. kola Omladinske Premijer lige BiH juniori Željezničara su na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović – Hase” savladali su Sarajevo rezultatom 4:2.

Juniori Željezničara krenuli su otvoreno od samog početka utakmice, ali prvu šansu su imali domaći fudbaleri. Burović je odlično probio lijevu stranu, dobro centrirao ali je Alihodžić u posljednji tren loptu glavom ispred napadača Sarajeva ubacila u korner.

U 10. minuti izabranici Edisa Mulalića stigli su u vodstvo. Beganović je uposlio Hiroša, ovaj se sjajno oslobodio svog čuvara, centrirao u peterac gdje je najvisočiji bio Handžić koji je glavom pogodio za vodstvo juniora Plavih. 

Šest minuta kasnije Željezničar je udvostručio vodstvo. Kapiten gostujućeg tima i juniorski reprezentativac BiH Dženis Beganović uposlio je Ajdina Mujagića koji je rutinski loptu pospremio u mrežu Sujića.

Kapiten gostiju je u 29. minuti sjajno izveo slobodnjak, a lopta koju je Sujić ispratio samo pogledom završila je na lijevoj stativi njegovog gola. Odbijenu loptu sa peterca je preko gola Sarajeva poslao strijelac prvog gola Handžić.

Finiš prvog poluvremena protekao je u prilično nezanimljivoj igri na obje strane, a igralo se uglavnom na sredini terena bez previše šansi.

Početak drugog dijela igre nije obilovao šansama, a lopta je uglavnom bila u posjedu gostujuće ekipe. Prvu iole ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu imao je sastav Željezničara, a Mujagić je sa nekih 15-16 metara iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola.

Intenzitet igre u drugom dijelu meča bio je mnogo slabiji u odnosu na prvih 45 minuta utakmice. Prva stvar vrijedna pomena u drugom poluvremenu bio je slobodnjak Sarajeva iz 68. minute. Prethodno je Alihodžić napravio prekršaj za žuti karton. Osmanović je ubacio u peterac gostiju, gdje je najvisočiji bio Anđušić, koji je glavom loptu poslao pod prečku Čutahije za smanjenje rezultata na 1:2.

Petnaest minuta prije kraja Vladimir Bjelica je pokazao na bijelu tačku nakon što je neko do odbrambenih fudbalera Sarajeva igrao rukom. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Dženis Beganović. 

U 80. minuti Željezničar je stigao do četvrtog gola. Nakon greške Pendeka u odbrani Sarajeva, u posjed lopte došao je Omerdić, te sa pet metara loptu poslao u mrežu. Samo dvije minute poslije Aganspahić je smanjio vodstvo Željezničara, nakon odlične asistencije Herića.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Već u narednom napadu Plavi su imali priliku da vate prednost od tri gola, ali je udarac Beganovića, koji se prethodno odlično oslobodio svog čuvara, zaustavio Sujić.

Sam finiš utakmice donio je još nekoliko šansi, ali su mreže ostale mirovati, pa su gosti upisali zasluženu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti