Plavi odradili trening, sutra kreću za Međugorje

Pred duel Kupa sa Širokim Brijegom

Plavi odradili trening, sutra kreću za Međugorje

Nakon što su još u subotu pobjedom od 5:3 u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige savladali Zvijezdu iz Gradačca, i tako stigli do svoje pete pobjede u nizu, fudbalere Željezničara već u srijedu očekuje novi, težak, ispit.

Izabranici Admira Adžema će u okviru prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati na Pecari kod Širokog Brijega.

Nakon pobjede nad Zvijezdom strateg kluba iz Zvorničke 27. priznao je da on nije zadovoljan, iako je s druge strane publika mogla uživati zbog osam viđenih golova.

Fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba danas su odradili posljednji trening na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a trening su propustili Hadžiahmetović i Nuspahić, baš kao i Benjamin Čolić koji nije trenirao zbog viroze.

Plava ekspedicija će sutra u 12 sati krenuti put Hercegovine, a igrači Željezničara će do utakmice sa Širokim boraviti i trenirati u Međugorju, svojoj stalnoj bazi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Obzirom da su svoj prvenstveni meč odigrali još u subotu, za razliku od protivnika koji je igrao težak duel sa Sarajevom, Adžemovi igrači su imali dan više za rekuperaciju, što ne mora biti presudno, ali može biti jako bitno.

Dva kluba su ove sezone odigrala jedan zvanični susret, a utakmica u okviru 2. kola domaćeg šampionata odigrana na Grbavici okončana je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.