Plavi poraženi na Kupresu: Alessandro presudio Željezničaru

Mladost bolja od ekipe s Grbavice

Plavi poraženi na Kupresu: Alessandro presudio Željezničaru

A. Beganović

U prijateljskom susretu odigranom na Kupresu Mladost iz Doboja kod Kaknja savladala je Željezničar s minimalnih 1:0.

Prijateljski susret koji je igran u dva poluvremena po 60 minuta dobro je poslužio trenerima obje ekipe, a zadovoljniji na kraju može biti trener Mladosti Ibro Rahimić.

U prvom dijelu se uglavnom igralo na sredini terena, bez bilo čije dominacije, a Mladost je prva zaprijetila u 7. minuti kada je Isaković glavom šutirao, no na njegovu žalost lopta je otišla malo iznad prečke gola Željezničara.

Sredinom prvog dijela Plavi su zaprijetili. Lazić je uposlio Pozdera koji je centirao, a jedan odbrambeni fudbaler Mladosti je u posljednji čas loptu izbacio u korner.

Početak drugog dijela pripao je izabranicima Miloša Kostića. Beganović je u dva navrata prijetio golmanu Mladosti, no nije ga uspio savladati. Najbolju priliku za Željezničar imao je Osmanković koji je dobro šutirao glavom, no Lalić je ispod prečke loptu izbio u korner. Imao je dobru priliku i mladi Žerić, ali ni on nije uspio savladati golmana Mladosti.

Sredinom drugog dijela Mladost se oslobodila pritiska, a petnaest minuta prije kraja brazilski internacionalac Alessandro je pogodio za kasnije će se ispostaviti minimalnu pobjedu ekipe iz Doboja kod Kaknja.


Prijateljski susret:
Željezničar - Mladost 0:1 (Alessandro)

prvih 60 minuta
ŽELJEZNIČAR: Fejzić, S.Stevanović, Duraković (Osmanković), Kosorić ,Husić, Hervas, Radinović, Bekrić, Lazić, Pozder, Lendrić.

MLADOST:  Hadžić, Sušić, Karahmet, Isaković, Musić, Rizvanović, Bošković, Brkić, Husić, Hodžić. 

drugih 60 minuta:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Ćeman (Kjosevski), Memija, Osmanković (Hasanović), Boccaccini, Bevab, Blagojević, Šećerović, M.Stevanović (Halvadžić), Žerić, Beganović (Mujagić), Nikolić.

MLADOST:  Lalić, Galić, Gačan, Šabanović, Hrelja, Kuzmanović, Kobilica, Asanović, Ramović, Alessandro, Šuman.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi