Plavi protiv tradicije, Odović odmara par igrača

Radnik tri godine uzastopno nije poražen na Grbavici

Plavi protiv tradicije, Odović odmara par igrača

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Željezničara će na Grbavici snage odmjeriti sa Radnikom iz Bijeljine.

Nakon sjajnog nastupa u Liježu gdje su u prvom susretu 3. pretkola Evropa lige izgubili od Standarda, pred izabranicima Milomira Odovića su novi izazovi.

Poraz u 1. kolu Premijer lige u Banjoj Luci stavio je pod pritisak Plave s Grbavice, koji večeras nemaju pravo na kiks, a u goste im stiže po njih uvijek neugodni Radnik, koji na Grbavici nije poražen u protekla tri susreta.

"Tradicionalno neugodan protivnik za nas, no moramo smoći snage i večeras pobijediti. Neće biti lako, Radnik ima kvalitet, no uvjeren sam da možemo slaviti. Sve je do nas, moramo trčati, moramo se boriti i ne smijemo u susret ući opušteno", za SportSport.ba je izjavio šef stručnog štaba Željezničara, Milomir Odović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon nekoliko susreta odigranih u dosadašnjem dijelu sezone stekao se dojam da Plavi mnogo bolje igraju protiv jakih protivnika.

"Mi u stručnom štabu činimo sve što možemo kako bismo igrače psihološki dobro spremili za sve susrete. Večeras igramo jako bitan susret i siguran sam da ćemo se od prvog sudijskog zvižduka tako ponašati na terenu. Odmorit ćemo par igrača jer nam je ritam žestok. No, oni koji dobiju priliku siguran sam da će je iskoristiti", zaključio je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije