Plavi se ispromašivali u Foči, pa osvojili samo bod

Podjela bodova

Plavi se ispromašivali u Foči, pa osvojili samo bod

E. Škorić

Meč bez publike, kojeg su Slavija i Željezničar odigrali u Foči u sklopu trećeg kola BHT Premijer lige BiH, završen je rezultatom 1:1. 

Nakon desetak minuta nezanimljive igre na stadionu u Foči, Željo je imao dobar napad, no Tomiću je pobjegla lopta i propala je dobra prilika za gostujuće nogometaše. U 13. minuti Plavi su imali sreće. Radosavljević je opalio iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, Antolović je ostao ukopan, ali je prečka bila saveznik izabranika Admira Adžema.

Dobru priliku imao je gostujući sastav u 17. minuti. Memija je prošao po strani, ubacio u šesnaesterac Slavije, Jamak sa 11 metara iz dobre pozicije šutira preko gola. Kvesić je na dodavanje Tomića u 24. minuti, s nekih 20 metara, prebacio gol Slavije.

Govedarica uzvraća u 29. minuti, šutira prema golu Želje, ali Antolović nije morao da reaguje. Slavija dolazi do vodstva u 37. minuti. Povukli su domaći kontru tri na tri, Ivanović je dodao do Kokota, koji je s 20 metara šutirao i Antolović je savladan.

Pet minuta prije odlaska na odmor Željezničar je stigao do poravnanja. Jamak je odlično ubacio s lijeve strane, mladi Memija sve dobro pratio, natrčao na drugu stativu i loptu poslao u mrežu Lučića, koji nije stigao da odbrani. 

U nastavku su gosti bili bolji, napadali su, Slavija se uspješno branila. Tomić je progurao loptu do Bajića u 60. minuti, ovaj iskosa s lijeve strane prebacio Lučića, ali je lopta otišla preko gola. Kokot je zaprijetio Želji u 65. minuti, Antolović uz manju nesigurnost uspijeva doći do lopte. 

Jako blizu golu Plavi su bili u 77. minuti. Tomićev prvi pokušaj zaustavio je Lučić, a drugi put, kada je glavom pucao, Šabanović sa same gol-linije izbacuje loptu i spašava tim iz Lukavice, koji se nekako uspio odbraniti i osvojiti bod. Varea je prijetio i u 86. minuti, onda Baša u 87. minuti sjajno ubacuje s desne strane, a Bajić stopostotnu šansu ne koristi, već loptu sa svega metar prebacuje preko gola.

Slavija je i dalje bez poraza, ali i bez pobjede. Nakon tri kola imaju tri boda, dok Željo sada ima pet bodova. U sljedećem kolu Željo dočekuje Zrinjski na Grbavici, dok će Slavija prvu pobjedu tražiti u Vitezu.

Slavija - Željezničar 1:1 (Kokot 37/ Memija 40)

Slavija: Lučić, Radosavljević, Hodžurda, Popović, Mitić, Kokot, Govedarica, Karić, Vejnović, Šabanović, Ivanović.

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Stanić, Čolić, Zeljković, Jamak, Tomić, Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.