Plemići bez ožiljaka iz Kupa

Zrinjski se učvrstio na liderskoj poziciji

Plemići bez ožiljaka iz Kupa

Nakon subote, pod Bijelim Brijegom se malo tko sjeća srijede. 

Srijede i Siminog Hana. Nakon devetog kola PL, Zrinjski je još više odmakao Željezničaru, te spokojno, mirno i rasterećeno čeka gostovanje na Grbavici kod poljuljanog, trenutnog najvećeg konkurenta za titulu. Mladost je uistinu bila tvrd orah za Plemiće, no taktika čuvanja rezultata pod Bijelim Brijegom, rijetko je kome donosila dobre vijesti. 

Susret ćemo pamtiti po ozljedi vratara gostiju Velića, koja je srećom, strašnije izgledala nego što u biti jeste, nesportskom ponašanju Edisa Mulalića, te novom ukazanju Miloša Filipovića koji je ponovno s dva gola bio prevaga na strani mostarske momčadi. 

Blaž Slišković je, kao i većina auditorijuma, posebice sa zapadne tribine, bio nezadovoljan prvim poluvremenom i igrom svoje ekipe. No, u nastavku, Zrinsjki je konačno razvio svoju prepoznatljivu igru koja ga je na koncu dovela do sigurnog trijumfa protiv čvrstih gostiju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je izgleda, bila samo loš dan, za kojeg će se svi složiti, da je bolje da se desio u srijedu, no u subotu. Treba biti realan i pošten, prvenstvo je mnogo važnija misija pod Bijelim Brijegom. "Osvetnički pohod" Slavka Petrovića protiv svoje bivše ekipe na Tušnju, učvrstio je Zrinjski na vrhu ljestvice, pa će gostovanje na Grbavici sada  biti dosta lakše, iako, u domu ranjenog lava treba biti i više nego oprezan. Prvenstvo je duga utrka, ne sprint, ali nakon ove, devete etape, Plemići imaju i vremena i prava na malo opuštanja. Zasad sigurnih, + 5 im to daje za pravo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti