Plemići razbili Borac u Mostaru

Zrinjski ubjedljiv

Plemići razbili Borac u Mostaru

M. Šljivak

Zrinjski je u Mostaru sa ubjedljivih 4:0 savladao banjalučki Borac u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, te su tako Plemići došli na korak od plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Od samog početka utakmice Plemići su krenuli sa napadima. Takva igra im se isplatila već u 10. minuti kada je mrežu Asmira Avdukića pogodio Igor Aničić za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Borac je u prvom poluvremenu djelovao bezopasno. Imali su tek nekoliko solidnih pokušaja, ali bez velikih problema po golmana domaćeg sastava Ratka Dujkovića.

Do drugog gola Zrinjski stiže u 34. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač Velibor Đurić za sigurnu prednost Plemića od 2:0. Ipak, to nije bilo sve od domaćeg sastava u prvih 45 minuta. Daniel Graovac je golom u 41. minuti utakmice povećao prednost svog tima na ubjedljivih 3:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Igor Aničić je na samom otvaranju drugog poluvremena svojim drugim golom povećao prednost Zrinjskog na 4:0.

Potom je Zrinjski smirio igru. Igrali su koliko im je trebalo da sačuvaju stečenu prednost, te na revanš u Banja Luku idu sa velikom prednošću od četiri gola.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.