Plemići sigurni na Piroti, ubjedljiva pobjeda Olimpica

Premijer liga, 18. kolo

Plemići sigurni na Piroti, ubjedljiva pobjeda Olimpica

A. Beganović

U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog i Olimpica su upisali pobjede. Olimpic je na Koševu savladao Rudar (6:2), a Zrinjski na Piroti bio bolji od Travnika (4:1).

Fudbaleri Zrinjskog su sjajno otvorili susret, a već u prvom napadu Travniku je zaprijetio Todorović čiji udarac brani Nurković.

U 4. minuti Plemići su došli do prednosti, a nakon jedne gužve u petercu Travnika se najbolje snalazi Mešanović koji pogađa za 0:1. Dvanaest minuta kasnije 2:0 za Zrinjski. Jedan igrač gostiju, koji je prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji, s desne strane je centirao, a Zakariću nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

U 23. minuti prvu priliku za domaće imao je iskusni Dudić koji je šutirao sa desetak metara, ali pravo u dobro postavljenog Lončarića. Desetak minuta kasnije Kouadio je pokušao iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali lopta je nakon njegovog udarca otišla pored stative.

Tri minute prije odmora Plemići su postigli treći pogodak. Todorović je dobro uposlio Mešanovića, koji sjajno pronalazi Zakarića, a ovaj bez većih problema postiže svoj drugi pogodak.

U drugi dio Veziri su ušli ofanzivnije, krenuli su po pogodak kojim bi se vratili u igru, ali u 58. minuti Laštro povećava prednost gostiju iz Mostara. Tri minute kasnije Veziri postižu pogodak, a strijelac je rezervista Nuhić.

Pokušavali su domaći do kraja postići još jedan pogodak, te utakmicu vratiti u neizvjesnost, ali nisu uspjeli. Zrinjski je zasluženo slavio.

Olimpic je nakon četiri uzastopna poraza konačno stigao do tri boda, koja su Vukove ostavili u igri za ostanak u eliti. Na Koševu su izabranici Edina Prljače sa ubjedljivih 6:2 savladali Rudar, a pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu.

U 7. minuti Brković je mogao dovvesti Vukove do prednosti, ali iz dobre situacije nije pogodio gol gostiju iz Prijedora. U 20. minuti Hadžić iz jedanaesterca pogodio za 1:0. Dva minuta kasnije novi jedanaesterac za Olimpic, a siguran je Stefan.

Nakon toga i gosti su u par navrata zaprijetili, ali u 28. minuti domaći postižu novi pogodak. Strijelac je Brković, a prethodno je Hadžić pogodio prečku. Do odmora Brković je uspio postići još dva pogotka, pa su Vukovi na odmor otišli sa vodstvom 5:0.

U drugom dijelu dobra igra obje ekipe, mnogo prilika, a u 58. minuti su gosti smanjili na 5:1. Strijelac je bio Petar Krunić. Isti igrač je u 64. minuti izašao oči u oči s Bandovićem koji je bio uspješniji.

Šest minuta prije kraja domaći su postigli još jedan pogodak. Polukontru je na najbolji mogući način završio rezervista Dalibor Pandža. I kada se očekivao kraj susreta, tačnije u 89. minuti Krunić postiže svoj drugi pogodak za konačnih 6:2.

Premijer liga, 18. kolo:
Olimpic - Rudar 6:2
Travnik - Zrinjski 1:4

OLIMPIC: Bandović, Imamović, Merajić, Brković, Smajić, Stanić, Karić, Bogičević, Handžić, Stefan, Hadžić.
RUDAR: Kozić, Šodić, Nišević, Burazor, Pekija, Miloš, Milutinović, Ćulum, Pejić, Mrkić, Kunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TRAVNIK: Nurković, Terzić, Hasanhodžić, Aleksić, Jašarević, Dudić, Mekić, Kouadio, Kovač, Smajić, Čivić.
ZRINJSKI: Lončarić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Zakarić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti