Plemići uspisali drugu pobjedu

Zrinjski slavio protiv Seljaka

Plemići uspisali drugu pobjedu

Večeras su se u okviru 2. kola Premijer futsal lige BiH u Mostaru sastali MNK Zrinjski i MNK Seljak, a pobjedu su rezultatom 5:4 slavili domaći igrači.

Plemići su bolje otvorili ovaj meč, i u 9. minutu pogotkom Blaga Gašparastigli do prednosti od 1:0. Samo četiri minuta kasnije na 2:0 povisuje bh. reprezentativac Ivan Ivanković.

Ipak, ostatak prvog dijela pripao je Livnjacima i njihovom kapitenu Blažanu Maleti, koji je sa dva pogotka, u 15. i 17. minutu, donio poravnanje rezultata. Neriješenim rezultatom se otišlo i na odmor.

Sjajan meč viđen je i u drugom dijelu utakmice. U trećem minutu nastavka potpuni preokret u korist Seljaka donosi Nikola Ivković. Minut kasnije na 3:3 poravnava Marin Suton, a već u 25. minutu Mostarci preko Darka Raguža dolaze do preokreta i prednosti od 4:3. Par sekundi kasnije Romano Vlaho realizuje penal u korist mostarske ekipe i donosi dva gola prednosti Zrinjskom.

Nisu se ni gosti iz Livna predavali, pa u 31. minutu na 5:4 smanjuje Nikola Ivković, svojim drugim pogotkom na meču, a kasnije se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi