Plemićima samo bod u Krupi

Bez pobjednika

Plemićima samo bod u Krupi

M. Šljivak

Krupa i Zrinjski odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u susretu 6. kola Lige za prvaka.

Dosta dobar meč u prvom poluvremenu prilikom za goste je otvorio Tomić, ali je Kutić sjajno reagovao i odbranio je njegov šut. Zrinjski je kontrolisao igru u prvom dijelu, a u 27. minuti su stigli i do vodstva. Prekrasan gol je postigao Tonći Kukoč za vodstvo od 1:0.

Do kraja prvog dijela gosti su imali pokušaj i preko Jovića, koji odlazi preko gola, dok je Piriću na drugoj strani prijetio Marković. Ipak, na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 1:0.

Ipak, nakon sedam minuta igre u nastavku domaći su poravnali. Krenuli su jako agresivno ka golu Plemića i u 52. minuti pogotkom Elvira Koljića dolaze do poravnanja (1:1).

Oba tima su veoma lako mogla do pobjeda u ovom susretima. Domaći su imali zaista odlične kontre koje im na kraju nisu donijele novi gol, dok je Zrinjski preko Tomića i Bilbije mogao do gola, ali ih je loša realizacija koštala.

Na kraju su Plemići osvojili samo bod u ovom meču i to bi ih na kraju moglo koštati u borbi za naslov prvaka.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Krupa - Zrinjski 1:1 (Koljić 52' / Kukoč 27')

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Graovac, Tomić, Barić, Jović, Lučić, Jamak, Petrak, Jakovljević, Kukoč, Bilbija.







Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi