Po prvi puta nokaut sistemom do prvaka

Po prvi puta nokaut sistemom do prvaka

U prostorijama NS/FS BiH obavljen je žrijeb parova za završnicu pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine. U završnici učestvuje pet klubova iz Federacije BiH i tri predstavnika RS.

Iz NS Federacije ove godine to su klubovi: FK "Sarajevo", NK "Široki Brijeg", FK "Klub 7" - Tuzla, NK "Mladost" - Gornja Dubica (Odžak) i NK "Tomislav" - Tomislavgrad, dok su predstavnici iz RS FK "Modriča Maxima" - Modriča, FK "Leotar" - Trebinje i pobjednik susreta FK "Kozara" - Gradiška" - FK "Rudar Prijedor" - Prijedor koji se igra 15. juna.

Voljom žrijeba u utakmicama četvrfinala koje su na programu 18. juna (subota) prve utakmice i revanš susreti 22. juna sa početkom u 18 sati. Sastaju se: Pobjednik susreta Kozara/Rudar Prijedor - Leotar, GORNJA DUBICA: Mladost - Sarajevo, MODRIČA: Modriča Maxima - KLub 7, TOMISLAVGRA: Tomislavgrad - Široki Brijeg.
Izvučeni su parovi polufinalnih susreta, tako će u prvoj polufinalnoj utakmici igrati: Pobjednik 4 para (Tomislav - Široki Brijeg) - Pobjednik 3 para (Modriča - KLub 7), a drugi par biće pobjednik 2 para (Mladost - Sarajevo) - pobjednik 1 para (KOzara/Rudar Prijedor - Leotar).

Termini utakmica polufinala su 25. i 29. juni 2011. Pobjednik prvog polufinalnog para biće domaćin u prvoj utakmici finala koja je na programu 02. jula, a revanš susret je 06. jula 2011.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.