Po sedam golova Radnika i Mladosti , slavi se i u Lukavcu

Strijelci i više nego raspoloženi

Po sedam golova Radnika i Mladosti , slavi se i u Lukavcu

Današnjim revanš utakmicama osmine finala Kupa BiH kompletiran je spisak od osam ekipa koje će se naći u završnici našeg najmasovnijeg takmičenja.

Mladost je na svom terenu slavila ubjedljivu pobjedu protiv Slobode iz Novog Grada, koja je u Kakanj doputovala s prednošću od 2:1 iz prve utakmice.

Anel Husić je u 21. minuti postigao vodeći gol za Mladost, da bi u finišu prvog poluvremena isti igrač povisio na 2:0. Dedić je bio strijelac trećeg pogotka za Mladost, da bi četvrti gol na utakmici postigao ponovo Husić, koji je tako kompletirao svoj hetrik. 

Peti pogodak na utakmici djelo je još jednog Husića, ovoga puta Edina, koji je pogodio u 62. minuti. Kulović u 69. i Gačan u 82. minuti su postigli šesti i sedmi pogodak za Mladost, koja je i više nego ubjedljivo došla do važne pobjede. Trena reći da su gosti od 50. minute igrali s igračem manje na terenu.

Ubjedljivu pobjedu slavio je i Radnik, koji je sa 7:1 bio bolji od Rudara. Rezultat je nakon prvog poluvremena bio 4:0 za tim iz Bijeljine, da bi u nastavku sa nova tri pogotka do vrha napunili mrežu gostiju iz Kaknja.

Borac je u Gračanici rezultatom 2:0 savladao Bratstvo i tako ovjerio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu. Za Banjalučane su pogađali Runić u 28. i Jandrić u 88. minuti. Borac se u četvrtfinale plasirao sa ukupnih 3:0.

Radnički i Travnik su odigrali bez golova u Lukavcu, a taj rezultat je išao na ruku fudbalerima domaćeg tima. Lukavčani su prije dvije sedmice na Piroti iznenađujuće slavili sa 2:0, pa su današnjom utakmicom ostvarili svoj cilj i proslavili plasman dalje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, 1/8 finala:

Mladost DK - Sloboda NG 7:0
Radnik - Rudar Kakanj 7:1
Radnički - Travnik 0:0
Bratstvo - Borac 0:2

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.