Pobjeda ili zbogom Evropsko prvenstvo

BiH večeras mora slaviti

Pobjeda ili zbogom Evropsko prvenstvo

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u okviru 6. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Izraelom.

Nakon jako lošeg otvaranja kvalifikacija našem nacionalnom timu je svaka naredna utakmica odlučujuća, pa tako i večerašnja sa Izraelom.

Pobjeda izabranike Mehmeda Baždarevića ostavlja u igri za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, dok svaki drugi rezultat najvjerovatnije znači i zbogom Francuskoj.

Selektor našeg nacionalnog tima uoči večerašnjeg duela susreo se sa brojnim problemima. Mnogobrojni standardni reprezentativci u posljednjoj trećini sezone u svojim klubovima su imali minutažu na kapaljku ili pak nisu nikako ni igrali.

Ogroman je to problem, no Baždarević je uvjeren da će Džeko i društvo uspjeti nadvladati sve probleme, te da će obradovati naciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izrael je reprezentacija, koju nije nepobjediva, ali u istoo vrijeme ne smije se potcijeniti. Ne tako davno, Izraelci su nam "utrpali" tri komada. Svjestan je toga i Baždarević, koji je sa svojim saradnicima mnogo pažnje posvetio analiziranju večerašnjeg protivnika, odnosno Meša nije ništa prepustio slučaju.,

Karte još uvijek nije otkrio, no sigurno je da će odbranu predvodi Spahić, srednji red Pjanić, a napad Džeko, od kojeg se mnogo očekuje, bez obzira na njegovu lošu sezonu u Cityju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.