Husref Musemić pred debi na „Tušnju“

"Pobjeda nam je neophodna"

Poslije duge zimske pauze ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini u subotu će imati priliku odgledati susrete 16. kola BHT Premijer lige. 

Na Tušnju na megdan Slobodi stiže Travnik, kojeg su crveno-crni pod palicom Denisa Sadikovića pobijedili na otvaranju sezone sa 4:1. 

Od tada su viđene još dvije pobjede Slobode (Čelik i Zrinjski – obje sa Sadikovićem na čelu), te tri remija Drina, Zvijezda i Velež kada je Slobodom kormilario Portugalac Alfredo Casimiro. 

Brod koji se na kraju polusezone usidrio na 14. poziciju sa samo dva, odnosno tri boda prednosti u odnosu na davljenike Radnik i Mladost, preuzeo je Husref Musemić. Ubrzo su na Tušanj stigla kvalitetna pojačanja, konkurencija se zaoštrila, pa tako iz Rudarske 2 sve češće čujemo kako opstanak u Premijer ligi BiH neće doći u pitanje.

Da su izjave jedno, a događanja na travnjaku nešto sasvim drugo dobro zna i Husref Musemić, legendarni centarfor Sarajeva i trofejni trener, koji kaže kako je pred njega pred novi debi osjetna trema i nervoza. 

„Pobjeda nam treba kako bismo neke stvari na vrijeme riješili i mirnije igrali do kraja. Međutim, u fudbalu ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo. Pred nama je možda i najvažnija utakmica polusezone. Travnik nema šta izgubiti i zbog toga me ne čude njihove najave kako dolaze po bod(ove). Nisam još nikad čuo da neko dolazi da bi izgubio. Zbog toga je ova utakmica značajna. Mi imamo imperativ, a oni su rasterećeni“, kaže Musemić. 

Zbog papirologije i kartona stručni štab Slobode neće moći računati na Dilavera Zrnanovića, Sulejmana Krpića i Stefana Čolovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Morat ćemo malo promijeniti tim od onog kojeg smo uigravali. Utakmicu će početi Mersudin Ahmetović, koji nije u potpunosti kondicijski spreman. Moramo dati svoj maksimum iako nas očekuje težak teren na stadionu“.

Utakmicu Slobode i Travnika sudit će Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške. Pomoćnici su Dario Tepavčević iz Laktaša i Moamer Čaušević iz Sarajeva. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.