Pobjeda SFK 2000 u Bijeljini, Lokomotiva i Iskra sigurni

Premijer liga za žene

Pobjeda SFK 2000 u Bijeljini, Lokomotiva i Iskra sigurni

S. Mlaćo

Danas su odigrane četiri utakmice 6. kola Premijer lige BiH za žene.

SFK 2000 je slavio u Bijeljini protiv Radnik Bumeranga u derbiju kola sa sigurnih 4:0. Gošće iz Sarajeva su povele u 30. minuti preko Dajane Spasojević, a ista igračica pet minuta kasnije povečava 2:0. U 39. minuti bilo je 3:0. Danicu Spasojević matirala je Aida Hadžić. Konačnih 4:0 postavila je u 47. minuti trećim pogotkom Dajana Spasojević.

Lokomotiva iz Brčkog je deklasirala Banja Luku sa 7:0, a čak pet puta u listu strijelaca se upisala Esmeralda Mujkić. Po jedan pogodak postigle su Marija Damjanović i Aldina Škahić.

Istim rezultatom nogometašice Iskre u Srebreniku su nadigrale Gradinu. Po dva pogotka za Bugojanke postigle su Svjetlana Crnjak i Samira Goretić, a po jedan Marina Lukić, Ulmija Lužić i Merima Gradinović.

U derbiju začelja vidjeli smo pet pogodaka. Fortuna je u Petrovu savladala Slogu 3:2. Gošće su nakon 16. minuta vodile 2:0 pogocim Jasmine Milkunić i Albine Butković, ali domaći se vraćaju te smanjuju na 1:2 preko Admire Fetić. Ipak, vrlo brzo novi pogodak gošći, ovaj put Amire Mujanović za ponovno vodstvo Fortune dva razlike. Do kraja počasni pogodak Sloge koji je djelo Andree Mujkete u 89. minuti.

SFK 2000 i Radnik imaju po 15 bodova, a Lokomotiva 12, dok Iskra ima 10. SFK 2000 I Iskra imaju jedan duel manje, a upravo međusobni duel će odigrati u srijedu na stadionu Jaklić u Bugojnu.

Na dnu je Sloga Kakmuž Petrovo bez bodova, dok Gradina i Fortuna imaju po četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi