Pobjeda u Kiseljaku skupo koštala NK Vitez

Teže povrede dva igrača Vitežana

Pobjeda u Kiseljaku skupo koštala NK Vitez

S. Mlaćo

Reprezentativnu pauzu nogometaši Viteza iskoristili su za odigravanje prijateljskog meč protiv člana Druge lige FBiH grupa Zapad NK Kiseljak. 

Vitežani su slavili sa 3:0 pogotcima povratnika Barišića, te Vrhovca i Kapetana.

Ipak, ova provjera neće ostati u lijepom sjećanju stručnom štabu Vitežana, s obziom da su dva igrača ovog kluba zaradila teže povrede.

Rad se o kapitenu Toniyu Livančiću koji je nakon jednog duela prebačen u hrvatsku bolnicu fra. Mato Nikolić u Novoj Biloj gdje je utvrđeno da je došlo do puknuća bedrenog mišića. Također i mladi Marko Franjić zaradio je neugodnu povredu, prema svemu sudeći napuknuće kosti ruke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz NK Vitez poželjeli su ozlijeđenim igračima što brži oporavak i povratak na zeleni teren. Vitez će u subotu ugostiti NK Metalleghe u susretu prvog kola Premijer lige za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi