Pobjede Iskre i Krajine, Vitezu samo bod u Ključu

Druga liga FBiH grupa Zapad

Pobjede Iskre i Krajine, Vitezu samo bod u Ključu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad u danima vikenda odigrani su susreti 18. kola.

Lider bugojanska Iskra slavila je u Kiseljaku sa 2:1, a za Bugojance su pogađali u prvom poluvremenu Mirnes Gurbeta, te u drugom Elvedin Nebić.

Domaći su počasni pogodak postigli u 86. minuti preko Stefana Bošnjaka.

Drugoplasirani NK Vitez remizirao je u Ključu protiv NK Ključ (1:1). Vitežani su poveli preko Sabahudina Petaka u 83. minuti, a bod domaćima donio je je u 89. minuti Admir Ljutić.

Krajina iz Cazina je pogocima Elmina Prošića i Nermina Džinića slavila u Velikoj Kladuši protiv Krajišnika 2:1. Za domaće je pogodio Ernest Šabić.

Radnik iz Donjeg Vakufa u Turbetu savladao Vlašić sa 1:0, a junak pobjede tima iz Donjeg Vakufa bio je Edin Smajlović u 19. minuti.

U ostalima susretima Sloga je savladala Busovaču 2:1, dok je Podgrmeč iz Sanskog Mosta savladao Vitez iz Bužima 4:2.

Na prvom mjestu je Iskra sa 38 osvojenih bodova, dok Vitez i Krajina imaju po 36. Radnik je četvrtoplasirani sa 34.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na dnu je Ključ sa 9, te Podgrmeč sa 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi