Pobjede Krajine i Viteza, Iskra otpala iz utrke

Druga liga FBiH - Zapad

Pobjede Krajine i Viteza, Iskra otpala iz utrke

S. Mlaćo

Danas su odigrani susreti 17.kola Druge lige Federacije grupa Zapad u kojem je viđeno nekoliko veoma zanimljivih rezultata, a nakon ovog kola iz utrke za prvo mjesto otpala je bugojanska Iskra.

U derbiju kola Krajina je u Cazinu dočekala Borac iz Izačića, a Cazinjani su pogotkom Fikreta Balića u 48. minuti upisali tri vrijedna boda koja su im kolo prije kraja donijela prvu poziciju.

Do današnjeg kola prvoplasirana Iskra remizirala je u Velikoj Kladuši sa Krajišnikom (1:1), a jedini pogodak za Bugojance postigao je iskusni kapiten Safet Kmetaš. Ovim remijem Iskra je pala na treću poziciju i Bugojanci nemaju nikakve šanse da se u posljednjem kolu domognu prvog mjesta koje  donosi baraž za Prvu ligu Federacije.

Najbolji posao napravila je ekipa FK Vitez koja je u Bužimu savladala domaćeg Viteza sa 1:0, a junak pobjede Vitežana bio je Admir Zukan koji je domaćeg golmana matirao u 65. minuti.

Sloga iz Bosanske Otoke na svom terenu sa visokih 4:1 nadigrala je ekipu Ključa. Domaći su poveli pogotkom Rekića sa 11 metara u 37.minuti, da bi na 2:0 povisio Dizdarević. Sijamhodžić u 52.minuti pogađa za 3:0, a Komić u 63.minuti postiže četvrti pogodak za svoj tim. Ključani su pred sami kraj susreta uspjeli postići jedan pogodak za konačnih 4:1.

Radnik iz Donjeg Vakufa na svom je terenu sa 2:0 savladao slabašnog Vlašića iz Turbeta.

Kolo prije kraja sezone Krajina ima 33 boda, a drugoplasirani je Vitez sa 32. Iskra iz Bugojna je na trećem mjestu i ima 31 osvojeni bod,  te će tako susret između  Viteza i Krajine odlučiti novog šampiona Druge lige Federacije grupa Zapad. Krajina u korist ide neriješen rezultat i pobjeda, dok u slučaju da pobjedu odnese Vitez, upravo tim iz Viteza će biti novi šampion. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi