Pobjede Leotara, Mladosti i Tekstilca

Prva liga Republike Srpske

Pobjede Leotara, Mladosti i Tekstilca

E. Škorić

U subotu je odigrano pet utakmica šestog kola Prve lige Republike Srpske.

Leotar je u Trebinju s 1:0 porazio ekipu Drine iz Višegrada, a jedini gol postigao je Bojan Zoranović u 46. minuti.

U Derventi je istim rezultatom Tekstilac bio bolji od Kozare, a gostima iz Gradiške presudio je Jovan Vujanić golom u 63. minuti.

Zvijezda-09 je u Vlasenici pobijedila s 1:0, gol odluke postigao je Dejan Vučić u 36. minuti. Nešto efikasnije utakmice odigrane su u Krupi i Velikoj Obarskoj.

Krupa je s 3:1 pobijedila Slobodu iz Novog Grada. Obren Cvijanović postigao je dva gola za domaće, jedan rezervista Marko Mazalica. Utješni gol za Slobodu postigao je Mirko Tica.

Mladost, bivši premijerligaš, s 2:1 je bila bolja od Borca iz Šamca. Marko Đurović u četvrtoj te Mikica Blagojević u 45. pogađali su mrežu Šamčana, a jedini gol za Borac postigao je Zlatko Đorić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sutra će snage u posljednjem susretu kola odmjeriti Sloboda i Sutjeska iz Foče u Mrkonjić Gradu.

Trenutno je Tekstilac na vrhu sa 15 bodova, koliko ima i Mladost, dok Krupa ima 12 bodova. U donjem dijelu tabele su Sloboda M. Grad i Vlasenica sa po četiri, te Sloboda iz Novog Grada sa tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.