Pobjede Širokog i Zvijezde 09, Vitez i Leotar ubjedljivi

Kup BiH

Pobjede Širokog i Zvijezde 09, Vitez i Leotar ubjedljivi

Danas su odigrane utakmice šesnaestine finala Kupa BiH. Na terenima širom Bosne i Hercegovine je viđeno nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a pobjede su, između ostalih, upisali i Široki Brijeg, FK Zvijezda 09, Leotar, Olimpik i Vitez. 

U Bijeljini je odigran duel dva bh. premijerligaša, ekipe domaćeg Radnika i Širokog Brijega. Na Gradskom stadionu u Bijeljini viđen je izuzetno tvrd meč, a Širokom Brijegu je, u konačnici, bio dovoljan gol Stjepana Lončara iz 56. minute da prođe u narednu rundu takmičenja.

FK Zvijezda 09 je na svom terenu ugostila visočku Bosnu, i na kraju slavila rezultatom 2:0. Domaćini su do vodstva stigli već u prvoj minuti susreta, a strijelac gola je bio Dejan Vučić. Ispostavit će se, konačnih 2:0 je postavio je Selmir Mahmutović u 26. minuti.

Domaću pobjedu ostvario je i FK Leotar, koji je s ubjedljivih 4:0 savladao Kozaru. Leotar je poveo preko Dragana Ristića već u 3. minuti susreta, da bi isti igrač u 64. pogodio za 2:0. Nikola Meda je u 72. minuti postigao gol za 3:0, a konačnih 4:0 je postavio Vladimir Todorović u 78. minuti.

Zanimljiv susret odigran je i u Mostaru, gdje su snage odmjerili Velež i Olimpik. Na kraju su uspješniji bili gosti iz Sarajeva koji su slavili rezultatom 1:3. Olimpik je poveo u 25. minuti, a strijelac je bio Oglečevac, nakon velike greške Doljančića. Velež je poravnao preko Leinera u zadnjim trenucima prvog poluvremena, ali Olimpik do novog vodstva sitže u 56. minuti preko Armina Mahovića. Konačnih 1:3 za goste postavio je Damir Vidović u sudijskoj nadoknadi vremena.

I NK Vitez je uspio doći do osmine finala Kupa BiH gostujućom pobjedom nad FK Ljubić iz Prnjavora. Gosti su potpuno deklasirali Ljubić i na kraju slavili rezultatom 0:6. Golove za Vitez su postizali Elvis Bibić (u 20. i 49. minuti), Petar Bojo (22. minuta), Marin Vranjić (62. minuta) i Đogić Selmin (65. i 87. minuta).

Veliki podvig je napravio i Svatovac, koji je nakon penala, uspio poraziti Slaviju i doći do osmine finala Kupa BiH. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 1:1. Svatovac je poveo preko Nervesa Okančića u 73. minuti, ali je Slavija u 85. stigla do poravnanja preko Slađana Antića. Nakon 90 minuta igre se prešlo na izvođenje jedanaesteraca. Nakon 6:5 u penal lutriji moglo je početi veliko slavlje fudbalera Svatovca.

Kup BiH - šesnaestina finala:

Radnik - Široki Brijeg 0:1

Zvijezda 09 - Bosna Visoko 2:0

Leotar - Kozara 4:0

Velež - Olimpik 1:3

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ljubić - Vitez 0:6

Svatovac - Slavija 1:1 (6:5)

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije